dijous, 19 d’abril del 2012

EL MÓN AL REVÉS

Continua el malson del Dani a la presó.
Avui s'han produit vàries detencions presumptament relacionades amb els aldarulls de la tarda del 29 M. Diuen que s'ha establert la implicació d'aquests detinguts en aquells fets després de molts dies d'investigació, d'anàlisi d'imatges i d'haver-se constatat els seus antecedents i diverses denúncies per fets similars. Com a família hem de ser prudents amb aquestes afirmacions mentre no es mostrin proves, per l'experiència que tenim amb el que ha passat amb el Dani. 
La detenció del Dani i els seus companys el dia 29 al matí, va estar dins el marc de les mobilitzacions dels estudiants universitaris, convocants de la vaga. El seu empresonament dos dies més tard, va ser justificat tot presentant-lo com un dels responsables i organitzadors dels actes vandàlics de la tarda. En tot moment se'l va relacionar amb imatges de violència en les que ell no va participar: gent brandant barres de ferro, l'incendi d'Starbucks i trencadisses en entitats bancàries... Tot amanit amb declaracions de les nostres autoritats exigint les màximes penes pels estudiants, afirmant que tenien proves contundents -que encara no han demostrat- o parlant d'unes filmacions que suposadament els incriminaven -que no han mostrat-. Ens preguntem una i mil vegades: PER QUÈ ESTÀ EL DANI A LA PRESÓ?
Tot això es va fer vulnerant el seu dret a la presumpció d'innocència (que es mereix qualsevol ciutadà, ja es digui Fernández, Millet, Mohamed o Urdangarin) en un ambient de "linxament mediàtic", amb missatges que parlaven de la seva "alta perillositat criminal". A més, s'escampaven sospites, acusant de mentors intel·lectuals dels violents a qui posés en dubte la versió oficial. Quin nom es mereix això? Encara ens podem creure ciutadans d'un país amb igualtat de drets? 
A dia d'avui aquest disbarat ENCARA DURA. Avui fa 20 dies que el Dani és a la presó, que no pot fer la seva vida, anar a la Universitat, estar a casa, tenir llibertat... On són les filmacions dels actes vandàlics del Dani?. On són les proves contundents del que no va fer? On és la presumpció d'innocència en aquest país?  Qui repararà el mal que se li està fent?

1 comentari:

Anònim ha dit...

Totes volem la llibertat del Dani, el Javi i l'Isma, però hem d'anar amb compte de no criminalitzar a ningú més.

L'onada represiva que s'ha viscut avui l'hem de respondre fent pinya i fent una crida a la solidaritat.

Anims pel Dani, l'Isma, el Javi i totes les encausades de la vaga general!